Nå er det ganske lenge siden jeg har skrevet i bloggen, så nå måtte jeg bare ta meg sammen og skrive noe. Hva har så hendt siden sist? Fint lite egentlig, to måneder har sust forbi og jeg har ingenting spennende å fortelle.

Tiden har stort sett gått med til å tilpasse seg at Are nå er i barnehage (som selfølgelig ligger på andre siden av byen, med det transportplanleggingsbehovet det medfører). Bergen kommune er en stor kommune, og “full barnehagedekning” på papiret er ikke alltid like greit i praksis når eneste ledige barnehagen er i en annen bydel. Det at en må gjennom både morgenrush og ettermiddagsrush for å bringe/hente barnet, fører til en god del “mertid” i reise.  Vi satser på å ha nok ansenitet til neste år til at han kan få plass i en barnehage i nærheten av der vi bor.

46w4500 Har også kjøpt meg nytt TV, et Sony 46W4500, et 46″ monster, som passet akkurat inn mellom seksjonene i stua. Fikk først klar beskjed om at “TV’n er altfor stor” av bedre halvdel, men når en så gliset på samme samboer 3 timer senere når hun så handball, viste jeg at kjøpet var godkjent allikvel. Kommentaren etter kampen : “Det var et veldig greit tv å se håndball på” er vel det nærmeste en kan komme innrømmelse på stor tv faktisk er et behov. Overgangen var kanskje litt voldsom, i og med at vi bare hadde 32″ tv før, men jeg regner med at om en uke eller to tenker vi ikke over at tv er så stor. Jeg er storfornøyd så langt med sony’en – knakende godt bilde, selv på SD signal.

Når det gjelder julestresset, så er vi visstnok snart i mål. Jeg har i all min visdom delegert den delen til GM, som har litt mer glede enn meg i å stresse rundt i overfylte butikker etter gaver til X antall personer. Ulempen er at jeg ikke alltid vet hva som er gitt, men ved å ordlegge meg nøytralt, så er det sikkert ingen som finner ut at jeg ikke aner hva “jeg har kjøpt” til den enkelte 🙂  Det er lett å gå på en smell der. Jeg fikk besøk av Rune (bror) for en god del år siden, og han snoket rundt i hyllene mine – og sa noe slikt som “Fy faen for noen stygge lysestaker, hvor har du fått tak i dem?” , hvorpå jeg kunne komme med kommentaren “Det var du som kjøpte dem til meg til jul”. “He he, gjorde jeg? Stemmer sikkert det når du sier det, he he”

4 Responses to “En liten oppdatering”

 1. Arne Johansen Says:

  Hmm – begynte plutselig å få masse besøk fra klikk.no, og så viser det seg at når jeg linket til testen av TV’n, kom bloggen min fram under artikkelen/testen – samme opplegg som Dagbladet. Ikke helt hva jeg hadde planlagt, men pytt pytt, får håpe de som søker etter info om 46w4500 finner min anbefaling som relevant. Bare til å stille spm om hva jeg mener om TV, så skal jeg svare.

 2. Andreas Says:

  Hei, fant som du kanskje skjønner innlegget ditt gjennom klikk.no. Har du opplevd noe av den omtalte «cloudingen»?

 3. Arne Johansen Says:

  Cloudingen var et av mine store ankepunkt når jeg surfet rundt på nettet etter ny TV.Virket som om det var et stort problem. Etter mye om og men, bestemte jeg meg for Sony’en, og jeg kan ikke si jeg angrer.

  Jeg har ikke noe Clouding som jeg merker, har satt backlight ned til 2 (ellers blir en jo blendet). Har ikke ekstremtestet for clouding (dvs opp med backlighting, helt mørkt rom og helt mørk skjerm) men i mitt vanlige bruk (derav film i mørkt rom) har jeg ikke merket noe som helst til det fenomenet. Om jeg er heldig og har fått en god skjerm, eller om film-fanatikerene overdriver, er ikke lett å si.

  Topp skjerm, knall bilde og ikke noe clouding å nevne – slik kan jeg foreløpig oppsummere min erfaring.

 4. Arne Johansen Says:

  Jeg har etter lenger tids bruk, med flere filmer i helt mørkt rom, må jeg korrigere min uttalelse over litt. Det er lyslekasje i hjørnene, spesielt i øvre høyre. Når jeg først har lagt merke til feltet, er det “lett” å se når jeg ser film i mørkt rom og scenen er helt mørk. Det er ikke så plagsomt at jeg vil fraråde noen å kjøpe skjermen, men nok til at jeg vil advare mot det. Jeg får satse på at det blir mindre etter noen hundre timers bruk (bør vel nærme meg det nå etterhvert)

Leave a Reply