image Etter en lengre tids vurdering kjøpte jeg meg ny laptop i april. Jeg endte opp med en Acer 3820TG, som med sine spesifikasjoner var det beste kompromisset mellom de krav jeg hadde satt opp.

 

 

Kort om spesifikasjonene :

 • 13,3" LED-skjerm
 • Intel Core i5-450M
 • 4 GB DDR3 RAM
 • 500 GB harddisk (Denne byttet jeg ut med en intel 80GB SSD)
 • ATI HD5650 1024MB
 • 11,5+ timers batteritid (dvs 9 cellers batteri)
 • HDMI
 • Bluetooth 3.0

Eneste jeg ikke fikk med av krav høyt oppe på listen var et intergrert 3G kort, men savnet har ikke vært særlig stort i og med at min HTC Hero har hsdpa støtte, og når jeg plugger i USB kabelen er det bare til å trykke 1 gang på telefonen og så er jeg på nett. Denne løsningen fungerer ypperlig for meg de gangene jeg trenger nettverk og det ikke er noen WiFi i nærheten.

Har benyttet pc’en nå i noen måneder, og kan ikke si annet enn at jeg er storfornøyd. Batterikapasiteten til “normal” arbeidsbelastning er fantastisk, med surfing, skriving i word og lignende, er det 10 timer+.  Plugger en strøm i pc’n så aktiverer den ATI skjermkortet, og da kan jeg spille det “meste”. Det er fullt ut mulig å selv skifte mellom hvilke skjermkort som skal benyttes. Som en kan se av windows sin test av laptop’en er det en pc som har mye kraft pakket inn i en veldig portabel 13. tommer.

image

(Harddisk i denne testen er en Intel SSD, ikke standard HDD som laptop’en leveres med)

Acer 3820TG kan jeg trygt anbefale til andre som er ute etter en ny laptop.
Technorati Koder: Acer

One Response to “Acer 3820TG”

 1. AJ » Blog Archive » Ny hardware i hus – En liten oppdatering Says:

  […] På bærbarfronten har jeg fremdeles min gamle FS c1320. Denne er også en smule oppgradert, og har nå 2 gig med minne og en kingson 64G ssdnow disk. Denne er ikke i nærheten av å være av sammme kaliber som intel sin, men i forhold til den gamle 5400 snurredisken som var i laptopen er den en racer. Til mitt bruk er laptopen nå mer en brukandes.  Jeg har uansett i tankene å kjøpe meg en ny, men regner med jeg venter til godt ut på nyåret før jeg shopper. Jeg går trolig for en ASUS UL30A. Denne frister veldig. Hadde den kommet med intergret 3G hadde jeg vært solgt. Edit: Gikk tilslutt for en Acer 3820TG […]

Leave a Reply