Get har fått litt pepper av meg og andre  i det siste som følge av at jeg ble utrolig skuffet når de etter 1.5 år med hyping og “lekkasjer” kun presterer å tilby 50/5 linje med den nye eurodocsis 3.0 standarden. Prisen var også horribel, hele 1199 kroner skal de ha for den linja.  Da beholder jeg den jeg har – som dere ser, er ikke den linja så altfor ille heller. Betaler 699 kr for 26/2 linje og ekstra 49 kr mnd (til en total på 748 kr) for å få 26/4 linje. Kunne vært billigere – men fortsetter linja å være like stabil, så er den verdt prisen.

Jeg må si meg fornøyd med Get som leverandør egentlig. Linja har vært stabil, den har prestert det de sier den skal. Nedlasting går jo så det griner, og teoretisk sett så skal en dvd ta under halvtimen å laste ned (vel, i praksis også 😛 ).  

Så inntil videre så blir jeg vel å fortsette som Get kunde, iallefall fram til en konkurrent kan levere noe som er bedre til en lavere pris. (Og hvis noen fra Get leser dette – selv om jeg skryter av linja jeg har i dag, er jeg skuffet over det som jeg anser som “løftebrudd” i forbindelse med lansering av Eurodocsis 3.0)

Dersom noen andre vil briefe båndbredden sin, kan de gå til www.speedtest.net . Bruk Osloserverene, de andre klarer ikke å måle nøyaktig dersom farten blir for stor (er min erfaring).

4 Responses to “Get Bredbånd – litt skryt”

 1. Daniel Says:

  Det høres lovende ut at du opplever linjene deres som stabile! Og linjetesten din ser også god ut. Selv har jeg aldri brukt dem, men stort sett alltid hatt muligheten der jeg har bodd (i Oslo), og ser ikke bort fra at de kan lansere noe som vil være aktuelt for meg en gang i fremtiden. Nå var jeg nok en gang i nærheten av å hoppe på dem – og det skal sies at jeg hadde gjort det, hadde ikke NGT skramlet med stortromma og kastet en VDSL2 40/20-linje etter meg i siste liten, og det til langt, langt under prisen av Gets 50/5.

  Og for å snike inn noen gode ord om NGT; jeg kan ikke annet enn å berømme dem for å benytte anledningen til å lansere et produkt med ti (!) ganger opplastingshastigheten til det foregående produktet deres, og det til en klekkelig god penge – tross alt. For de kunne gjort en Get; latt teoretisk hastighet være teoretisk hastighet og lansert et sørgelig produkt til overpris.

 2. Daniel Says:

  For øvrig en referanse til Cabovisao i Portugal:

  http://www.telecompaper.com/news/article.aspx?cid=680854

  De lanserer altså to nye hastigheter; 120Mbit og 60Mbit, men med ynkelige henholdsvis 6 og 3 i opplastingshastighet. Også her ved bruk av Eurodocsis 3.0. I henhold til Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/EuroDOCSIS), så har teknologien en teoretisk maks på drøyt 100Mbit, altså halvparten av nedhastigheten, men likevel milevis fra spriket vi ser både her til lands – og altså nå også i Portugal. Skulle gjerne ha visst svaret på denne gåten; hvorfor kan de ikke da lansere langt mer balanserte linjer av typen 10/10, 30/30 osv?

 3. Arne Johansen Says:

  Dersom jeg ikke bodde såpass lang fra sentralen (ca 1200 m), ville jeg nok vurdert skifte til NGT jeg også. Men slik situasjonen er for øyeblikket, så er nok GET det beste alternativet for meg. Men jeg er ikke spesielt lojal av meg, så hvis jeg får muligheten en bedre tilkobling, så er nok sannsynlig at jeg vil skifte.

 4. AJ » Blog Archive » Ny hardware i hus – En liten oppdatering Says:

  […] Fikk lapp i postkassen her forrige uke om at get nå kan levere meg sitt “superduper” bredbånd, med hele 50/5. Og for denne herligheten skal de ha hele 1200 kr i mnd. Hadde det vært 50/50 kunne jeg kanskje forsvart en slik pris, men ikke dagens tilbud. Har i dag en 26/4 linje som jeg betaler ca 750 kr i mnd for til get. Det er i mine øyne ikke verdt å betale så mye mer for økt nedlastingshastighet. I alle fall ikke før det kommer noen tilbud som gjør at jeg har brukt for den ekstra nedlastingen. I dag klarer jeg  for eksempel å laste ned en dvd på under 30 min.  Om jeg bruker 20 eller 30 min er ikke store forskjellen. Det er uthastigheten jeg nå savner. Gi meg 30/30 og jeg er glad, og skal da villig betale mer enn de 750 i mnd jeg nå gjør.  Har forøvrig kommentert om GET i et tidligere innlegg. […]

Leave a Reply