Torsdag 6. mars blir en spennende dag for meg. Da vil montører fra Get plugge ut fiberen fra BKK og inn sin egen. Etter at de skifter ut en kontakt i veggen min,skal jeg i teorien ha tilgang til nettet igjen.  Get bruker tydeligvis en annen teknologi en BKK, for nå har fått kabelmodem, noe som jeg ikke har med BKK.  En ekstra boks. Ja, ja – får vel rydde plass til den også. Har gått for full pakke med 26/3 linje – blir litt opp i fra den jeg har fra BKK nå (6/3).  Får håpe at jeg blir fornøyd med Get, for borettslaget har inngått avtale

Mandag som var plugget Get inn sine TV signaler, og det gikk smertefritt. Har fått utlevert en PVR (alle har vel sett Thomas Giertsen stå der på tv og skryte av den). Måtte gå noen runder med kundeservice for å få aktivert dekoderen, deretter om å få kanalene mine (2 ganger), men nå fungerer alt som det skal. Bra gjort Get (Han jeg pratet med på kundeservice var veldig hyggelig og hjelpsom), – får håpe bredbåndet går like smertefritt. Jeg kan overleve en telefon eller to så lenge de klarer å få det i orden av torsdag/fredag – men å gå uten nett i helga, det blir tortur. Jeg krysser fingrene.

3 Responses to “Get Bredbånd – vil det fungere?”

 1. Stig B. Haugen Says:

  Hei! Jeg googlet Get for å se om det var noen som hadde kommentert dem, og det var det! Jeg bor i Vestre Sælemyr Borettslag i Fyllingsdalen. Tapte BKK og fikk Get tirsdag 4. mars.
  Jeg var litt mindre heldig enn deg. Etter at de hadde montert ny kontakt i veggen, ba de meg vente et par timer så skulle ting fungere. Men det gjorde det ikke. Jeg målte kabelen til å ha en spenning på -28dBmV, som betyr at det ikke var noe som helst nevneverdig kontakt. Ringte så Get for å få dem til å fikse det (du verden, de har lang ventetid på kundeservice på telefon). De sa at jeg burde vente en uke eller to, så kom det nok helt sikkert til å fungere fint. Han på kundesupport var nok overbevist om at kablene kom til å gro sammen, bare en ventet lenge nok. Jeg har ikke tro på mirakler, og ville i hvertfall ikke vente i to uker på at ingenting skulle skje. Grabbet tak i en av teknikerne som Get har leid i går, og fikk han til å låse opp koblingsskapet. Senterpinnen i F-konnektoren var bøyd og hadde ikke truffet kontakten. Jeg måtte nok ha ventet veldig lenge på at det der skulle fikse seg selv. Men da var i hvertfall internett oppe og gikk, sånn halvveis i hvertfall.

  Da jeg skulle sette opp PVR-boksen, ble det en ny runde med kundesupport (og ny lang tid i ventekø). Boksen startet stort sett ikke opp. Og om den gjorde det, låste den seg etter et par sekunder i oppstarten. Get sa jeg måtte til Antenne og TV-service på Laksevåg for å få en ny. Butikken gav meg ny, og ba meg ringe inn for å få den nye boksen med nytt kort aktivert. Etter nye 40 minutter i venting, fikk jeg prate med en kar som hverken kunne norsk eller engelsk godt nok til å gjøre seg forstått eller forstå noe. Han bad meg ringe igjen i morgen. Men nå har jeg gitt opp. Jeg ser aldri på TV, så den Get-boksen får nå heller pryde stereobenken i fred. Tar inn noen radiokanaler da, så litt nytte får jeg ut av den.

  Dessverre er internettet ikke spesielt bra på dagtid. Nå ligger hastigheten ned på 217 kbit/s, og opp på 714 kbit/s, hastigheten ned nærmer seg 3mbit sent på kvelden. Den skulle vært 3,5 mbit/s.

  Selv om at ene av sangene Get hadde som ventemusikk var bra, orker jeg bare ikke flere runder med telefonsupporten deres. De kommer aldri med noe fornuftige svar likevel. Jeg håper bare andre har elendig hastighet også, og klager i stedet for meg. Har NetCom Connect fritid, som gir meg bedre hastighet enn Get bredbånd. Så har i hvertfall to alternativer når jeg skal si opp abn. hos Get.

  Mvh
  Stig B. Haugen

 2. Arne Says:

  He he he – stygt å le, men jeg kjenner meg litt igjen.

  Vi er fra samme borettslag. Jeg var nok griseheldig med digitaltv biten, har funket som en drøm etter et par runder med aktivering. I dag koblet de om blokka jeg bor i, det ble gjort i dag tidlig, men når jeg ikke hadde fått kontakt med verden (les internett) til kl 1800 ringte jeg support. Satt og hørte på den “musikken” i 27 minutter før jeg fikk meldingen om at køen var for lang og at jeg skulle taste 1 så ville get ringe meg tilbake og dette førte ikke til at jeg mistet min plass i køen…Yeah, right. Ventet på dem i 2 timer, så tenkte jeg ikke f. Ringe, satt telefonen på høytaler og så tv imens. Etter 35 minutter fikk jeg kontakt med support, og han kunne informere meg om at kontrakten min ikke var registrert. Jeg svarte at det var jo mystisk, for det var samme kontrakten som for digitaltv, og det ble jo lagt inn på mandag..Fikk en vent litt, og litt trykking og litt hokus pokus, og nå er jeg på nett. Testet hastigheten, virker ustabil, så jeg skal ikke si noe om resultatene enda. Jeg har gått for full pakke med ekstra upload, så på papiret skal det bli 26/3.. Foreløpig ligger det ann til ca 8/2, men det kan være diverse årsaker. Skal teste litt ut – og selfølgelig hyle ut om det ikke blir bedre.

  Arne “I blokka på haugen” Johansen

 3. Arne Says:

  Nå har jeg hatt Get i en uke – og må si meg godt fornøyd med byttet fra BKK.

  PVR’n fungerer som en drøm, har ikke vært noe kluss med den.
  Bredbåndet – Trengte tydligvis litt innkjøring, etter et døgn, fungerte det som forutsatt, og de siste 6 dagene har jeg ligget på mellom 19,5 og 22,5 i download.Uploaden ligger fast på 3200, så det er nok modemet som bremser og ikke linjene. Modemet forwarder alt til min egen ruter – slik at jeg selv bestemmer portåpninger og alt annet.

  Så frem til jeg sier noe annet er jeg fornøyd med Get (Nå venter jeg bare på Docsis 3.0, iflg Get vil de begynne med det i løpet av 2008 – da snakker vi hastigheter 🙂 )

Leave a Reply