Jeg har gjennom årene lagt merke til en ting når det gjelder Jens og vennene hans ved regjerningsbordet, og det er at de argumenterer mot seg selv.

Ta nå for eksempel et forslag om å fjerne en avgift eller redusere en skatt – da har vi Jens på TV skjermen med en gang, hvor han tydelig forklarer at dersom en fjerner avgiften, blir det mindre til omsorg av syke, barn og gamle, samt “de som har minst fra før”. Dersom Jens vil innføre en ny avgift eller øke skatten, har vi han smilende på TV hvor han forklarer at staten trenger pengene til å finansiere sykehjemsplasser, gi mer omsorg , flere barnehageplasser,, “gi mer til de som har minst fra før” og mye annet fint – Han sier at vi er i mot økt velferd dersom vi er i mot skatteøkningen.

Nå vet ikke jeg helt hvordan Jens & Co lager sine budsjetter, men her hos meg så kutter jeg alltids inn på det minst viktige først dersom jeg må spare en periode. Jeg betaler på huslånet, betaler strømmen og handler mat.  Kutter kanskje ned på noen måltider ute, bytur med gutta etc. Jeg rangerer hva som er viktigst, og hva som er minst viktig og sparer inn på det minst viktige. Slik tror jeg alle rasjonelle mennesker vil tenkte også. Nå ser dere  kanskje allerede hvor jeg vil med argumenteringen min – men jeg skal runde den av uansett.  Når Jens sier at reduserte inntekter fører reduksjon av velferd for eldre barn og syke, sier han jo indirekte at de står nederst på prioriteringen hans.  Han sier aldri at nå blir det mindre uhjelp, mindre til regnskogen eller mindre til bøndene i Norge. Alltid eldre og barn. Alternativet er jo at han han handler urasjonelt, og det er jo ikke en bra egenskap for en statsminister.

Helt til slutt vil jeg si en ting til – Så lenge statskassen går med overskudd (og det gjør den så det suser) så blir det IKKE mindre til syke, eldre og barn dersom skattene reduseres. Det blir mindre til sparing. Det hele koker ned til politisk vilje og prioritering. Så Jens, slutt og tøyse med oss – det blir ikke mindre til de eldre, syke eller barna dersom du IKKE innfører nye skatter.

Leave a Reply