Jeg har igjen forsømt bloggen min i lang, lang tid. Har egentlig ikke hatt noen god grunn til å ikke skrive, har bare blitt sånn.

Jeg har oppgradert hovedpc’n min litt. Jeg har nå en Pentium i7 920, 12 gig minne, ATI 5770 og dette kjørers på Windows 7  i fra en intel x-25 80 gig 2. gen SSD. Jeg kan bare si at dette er et system som kjører fletta av mitt gamle amd 6000+.  Jeg koder nå film over til AVC på under 1 time (2 runder med koding) og da er cpu på under 50%, så jeg kan fint både spille, surfe, jobbe eller gjøre hva jeg vil samtidig. Wow.

På bærbarfronten har jeg fremdeles min gamle FS c1320. Denne er også en smule oppgradert, og har nå 2 gig med minne og en kingson 64G ssdnow disk. Denne er ikke i nærheten av å være av sammme kaliber som intel sin, men i forhold til den gamle 5400 snurredisken som var i laptopen er den en racer. Til mitt bruk er laptopen nå mer en brukandes.  Jeg har uansett i tankene å kjøpe meg en ny, men regner med jeg venter til godt ut på nyåret før jeg shopper. Jeg går trolig for en ASUS UL30A. Denne frister veldig. Hadde den kommet med intergret 3G hadde jeg vært solgt.

Fikk lapp i postkassen her forrige uke om at get nå kan levere meg sitt “superduper” bredbånd, med hele 50/5. Og for denne herligheten skal de ha hele 1200 kr i mnd. Hadde det vært 50/50 kunne jeg kanskje forsvart en slik pris, men ikke dagens tilbud. Har i dag en 26/4 linje som jeg betaler ca 750 kr i mnd for til get. Det er i mine øyne ikke verdt å betale så mye mer for økt nedlastingshastighet. I alle fall ikke før det kommer noen tilbud som gjør at jeg har brukt for den ekstra nedlastingen. I dag klarer jeg  for eksempel å laste ned en dvd på under 30 min.  Om jeg bruker 20 eller 30 min er ikke store forskjellen. Det er uthastigheten jeg nå savner. Gi meg 30/30 og jeg er glad, og skal da villig betale mer enn de 750 i mnd jeg nå gjør.  Har forøvrig kommentert om GET i et tidligere innlegg.

Leave a Reply