Det har dukket opp en nettside, revisorfritak.com, som prøver å utnytte folks kunnskapsmangel om regelverket til å tjene/lure til seg noen kroner.

For det første, så benytter innehaveren av siden en tjeneste som anonymiserer eier av domenet, det vil si ingen kan uten videre finne ut hvem som står bak tjenesten. Dette er jo noe som seriøse fagfolk sjelden gjør. Videre så er telefonnummeret som oppgis skjult i fra å kunne søkes opp i telefonkatalogen. Igjen noe som seriøse tilbydere sjelden gjør. Det faktum at siden er blitt kjent som følge av massiv spamming til næringsdrivende lover jo heller ikke godt for seriøsiteten. Som et siste punkt så kan jeg si at det samme telefonnummeret også benyttes på siden “firmaproffen” som er like skjult for innsyn, samt er oppført i en del spamregistre som spammer.

Nok om siden, nå over til det de tilbyr. De ønsker å selge deg en “dokumentpakke” som inneholder de nødvendige papirer for å kunne si opp sin revisor. For dette ønskerimage de den nette sum av 3 250 kr. I og seg selv ikke så altfor dyrt. Eneste betalingen de godtar er at en legger inn kreditkortopplysningene på nettet, selvfølgelig på en ukryptert side. Hmm, gi kredittkortopplysninger til en ukjent som har gjort alt han kan for at en ikke skal finne ut hvem han er. Det lover godt.. Videre så ser en hva informasjon de ønsker seg i fra deg – de vil jo både ha email OG epostadressen..Ikke mye korrektur på den siden før den kom opp.

Dersom noen ønsker å si opp revisor, ta kontakt med egen revisor, så hjelper han/hun deg med papirene, trolig mye rimeligere, og med faktura. Dersom en ikke ønsker å ta kontakt med egen revisor, kan jeg lage dokumentene, bare send meg en e-post, og jeg kan utarbeide dem for 500 kr (og ingen kredittkort nødvendig, legger ved faktura).  

Den andre dokumentpakken revisorfritak.com selger, er en kapitalnedsettelse med løfte om “få ut 70 000 skattefritt fra eget selskap”. Siden skriver:

Endringen krever nye vedtekter og rette protokoller sammen med korrekt utfylte endringsmeldinger til norske myndigheter og det haster nå å få dokumenter ferdigstilt dersom du vil ha dette klart før nyttårsfristen.

Det finnes ingen nyttårsfrist, som siden selv sier så trer det i kraft 1. januar 2012, så hvis en sender papir til brønnøysundregisterene nå med ønske om å sette ned kapitalen, vil en få det i retur ut på nyåret som “gave” isteden for “70 000 cash”. De skal ha 3 250 kroner for denne dokumentpakken også. Dersom du ønsker å sette ned aksjekapitalen, ta kontakt med regnskapsføreren din eller revisoren din (dersom du har) så hjelper de deg med papirene og gir deg råd/informasjon. Tror neppe regningen kommer på 3 250 selv om de tar seg tid til å prate med deg før de lager papirene.

Konklusjonen er : Spar deg selv for trøbbel, og hold deg unna “tjenestene” som tilbys på denne hjemmesiden. I alle fall fram til vedkommende bak står fram.

(Og bare sånn at det er sagt, ja – jeg er revisor, men føler meg ikke akkurat inhabil i denne saken)

2 Responses to “revisorfritak.com–Seriøst? Les og vurder selv.”

 1. Arne Johansen Says:

  Da var årsskiftet gjort, og det er nå mulig å registrere aksjeselskap med 30 000 kr i aksjekapital. Videre så er det mulig å sette ned aksjekapitalen til 30 000 i eksisterende aksjeselskap. Det er fremdeles et krav i aksjeloven (AL §3-4) om at aksjekapitalen må være forsvarlig :

  “AL 3-4 Selskapet skal til enhver tid ha en egenkapital som er forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i selskapet.”

  Dersom du ønsker å sette ned aksjekapitelen, eller stifte et nytt aksjeselskap anbefaler jeg at du tar kontakt med en revisor eller autorisert regnskapsfører for å få kyndig hjelp.

  Det er greit å merke seg at selv om en ikke nødvendigvis trenger revisjon av selskapet vil en fremdeles trenge en revisor for å bekrefte åpningsbalansen i forbindelse med stiftelse av selskapet, slik at et ofte er naturlig at revisor også utarbeider dokumentene.

 2. Arne Johansen Says:

  Og der var den historien over. Domenet revisorfritak.com er nå ledig 🙂

  Jeg er nyskjerrig på hvor mange som hoppet på tilbudet. Trolig ikke mange siden vedkommende bak siden ikke ønsker å betale den lille hundrelappen det koster å eie domenet lenger. Men det er noe jeg nok aldri får vite.

  Når det er sagt, så er jeg glad siden er nede – slike useriøse sider ødelegger for bransjen som helhet. Jeg er ikke imot nyvinning og tjenester over nettet, snarere tvert i mot, men da bør en stå frem med navn, slik at kjøper faktisk vet hvem han handler med.

Leave a Reply