SV’s Lena Jensen vil ha dyrere strøm i byene, for å utgjevne ulikhetene mellom prisen på nettleie i byene og mer grisgrendte strøk. Dette synes jeg gjenspeiler mentaliteten til SV’s politikerkorps ganske bra. Dersom noe er ulikt, økt skattene og avgiftene slik at det blir likt. Hva med å foreksempel redusere strømavgiften, slik at sluttprisen blir lik – samme resultat, og det er ikke slik at Norge trenger pengene som kommer inn i strømavgift. Norge flyter faktisk over av penger, slik at dersom SV virkelig ønsker lik sluttpris på strømmen, kutt i avgiften, ikke øk. Løsningen på all "urettferdighet" er ikke å øke skatte og avgiftsbelastningen. Og legg merke til at hver gang de snakker om å øke en skatt eller avgift, så er det for å gi til de som har "minst fra før" – som syke, eldre og barnehager. Hadde regjeringen gått ut og sagt, vi øker skattene fordi vi planlegger å spare pengene i fond (som er realiteten i dag), ville de hatt større forklaringsproblem ovenfor folket.

Videre så sier hun  SV mener viktig infrastruktur skal koste det samme over hele landet… Bra SV, hva da med å fjerne bomringene rundt byene som gjør at bilistene i byene betaler så mye mer en øvrige bilister? Vei må vel gå under viktig infrastruktur. Eller kanskje innføre en særskilt bilavgift på alle som ikke passerer en bomring, slik at en kan "utgjevne ulikhetene" mellom pris pr km mellom de som bor på landet og i byene (Lena, dette var ironi – så hvis du leser dette, ikke forslå en slik avgift)

Technorati Koder: SV,Politikk

4 Responses to “SV politikk i et nøtteskall”

 1. Arne Johansen Says:

  Jeg ser heller ikke noe grunn til det. Det neste kan jo være å innføre “avgift” på boliger på landet, slik at kvm prisen blir lik den i byene 🙂

  Mitt poeng, eller det jeg prøve å få fram, er at SV’s logikk går på at dersom noe er ulikt, må det skatte eller avgiftsøkning til for at det skal bli likt. Men det er jo artig med alle disse utspillene da, så lenge det er kun SV. Det blir jo skummelt om de klarer å lure Jens, men han har erfarinsmessig klart å styre unna de verste SV påfunnene.

 2. Christian Says:

  Jeg ser egentlig ikke hvorfor dette skal være like dyrt/billig over hele landet, det koster forskjellig å drifte nettet forskjellige steder i Norge og der hvor nettleien er dyrest der er det som regel andre kostnader som er lavere.

 3. Hemmelig SV-notat: Ja til voldtekt! Says:

  […] og mange andre har også skrevet om denne særs viktige og fornuftige saken idag. Blant annet her, her, her og her. For å ta saken på forståelig norsk: siden enkelte har det ille, straffer vi de […]

 4. Christian Says:

  Jeg tror faren er større for at noen i FrP fanger det opp, kaller det noe annet og relanserer det samme forslaget…
  Populisme for å fange distriktsvelgere…

Leave a Reply