Screenshot_2013-01-22-13-44-38Nå skal ikke jeg påstå at det holder i all fremtid, men for i dag vil jeg si at 4g nettverket klarer å levere det en har behov for av båndbredde når en er på farten.

Her i Bergen er det veldig variabel dekning, spesielt når en er innendørs, men selv med 1 streks dekning oppnår jeg hastigheter som lang overstiger det mange har hjemme via telefonlinjen. Kan være litt problematisk dersom en er akkurat i grenseland, da driver den og skifte rnett mellom 3g og 4g konstant, med det resultat at nettet blir ustabilt.  

Hadde jeg hatt faste linjer som hadde ytt like mye, hadde jeg vært en lykkelig mann.  Ulempen med nett via telefon, er selfølgelig begrensningene i data mengden. Når telefonen er i stand til å fore PC’n med 80/20mb så vil en kvote på en gig eller to være oppbrukt på 5 minutter eller noe så.  Men til bruk når en er på farta til å laste ned epost og lese litt nyheter er det bare helt fantastisk. Mitt abbonnement har egentlig en max fart på 10 mb (telenor cap’er), men foreløpig har jeg ikke merket noe kutt i farten. Mistenker Telenor for å la alle kjøre full fart for å teste nettet sitt, og at de strammer til når de når kritisk masse/når kapasitetstaket .

Jeg har ingen problemer med å anbefalle 4G nettverket til Telenor.

Leave a Reply